3 tips om thuis een geweldig lopend buffet samen te stellen

Ondanks de coronamaatregelen is er gelukkig steeds meer mogelijk. Toch wordt het nog steeds niet geadviseerd om grote groepen mensen in huis uit te nodigen. Maar een kleine kring familie of vrienden uitnodigen mag natuurlijk wel. Mits de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. En dan is het ook nog beter om niet bij elkaar aan tafel te eten. Food places near me opzoeken en lekker naar een restaurant gaan met z’n allen is dan ook meestal niet de beste keuze. Daarom hebben wij een leuke manier verzonnen om toch nog samen van gezelligheid en heerlijk eten te kunnen genieten. Zet met maximaal 6 personen een aantal stoelen in een grote kring. Plaats ook enkele kleine bijzettafeltjes om borden op te stapelen en maak ondertussen een groot lopend buffet klaar. Laat iedereen apart zijn of haar bordje vullen en eet deze op je plaats op. Heerlijk eten, voldoende afstand en leuk gezelschap. Wat wil je nog meer? 

Maar wat maak je nu eigenlijk tijdens een lopend buffet. Hoe stel je dit op de juiste manier samen. Wij geven de nodige inspiratie! 

  1. Laat iedereen iets meenemen 

Wat eten we vanavond voor 2 personen? Die vraag is altijd relatief eenvoudig te beantwoorden. Koken voor een kleine groep mensen is gemakkelijk. Voor een grotere groep wordt het echter al een stuk lastiger. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf uren in de keuken te gaan staan. Maar daar word je waarschijnlijk zelf niet gelukkiger door. Daarom is het slim om geheel op z’n Amerikaans iedereen iets mee te laten nemen. Open bijvoorbeeld een groepsapp via WhatsApp en bespreek wat iedereen meeneemt. Zo voorkom je dat meerdere mensen dezelfde gerechten meenemen. Wanneer 6 personen elk wat lekkers meeneemt en jij ook nog voor één of twee gerechten zorgt, is de tafel zo gevuld en delen jullie ook nog eens fijn de kosten. 

  1. Eten laten bezorgen 

Natuurlijk is het niet noodzakelijk om allemaal zelf eten te koken. Wanneer je liever enkel geniet van de gezelligheid, kun je er ook voor kiezen om restaurantwaardige maaltijden thuis te laten bezorgen. Online eten bestellen Amsterdam is vandaag de dag nog nooit zo gemakkelijk geweest. Bovendien is het aanbod enorm. Kies niet voor elk een apart gerecht, maar laat verschillende grotere gerechten bezorgen. Serveer deze niet in plastic of doosjes, maar schep ze over in je favoriete servies. Zo oogt het een stuk mooier op tafel en genieten jullie van heerlijke culinaire hoogstandjes. Lekker thuis. 

  1. Maak soep en verschillende broodjes 

Ben je geen echte kok(kin)? En ben je niet in staat om voor een grotere groep mensen dingen te bereiden? Of komen er mensen eten die niet zoveel lusten? Kies er dan voor om twee grote pannen soep te maken. Kies voor verschillende soepen die de meeste mensen wel lusten. Denk bijvoorbeeld aan tomaten- en kippensoep. Soep is eenvoudig te maken en kan ook gemakkelijk een dag van tevoren gemaakt worden. Bereid hier ook nog eens een aantal lekkere luxe broodjes bij en het buffet is compleet. Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, als het maar smakelijk is!