De lekkerste bakrecepten met chocolade

chocolade

Chocolade is een heerlijk veelzijdig product om mee te bakken. Je kan er echt heel erg veel verschillende recepten mee maken. In dit artikel geven we je enkele lekkere tips voor leuke bakrecepten met chocolade.

Brownies

Wat heb je nodig? boter, suiker, purechocolade, eieren, bloem, cacao poeder, snufje zout en pecannoten.

Hoe maak je het? Rooster eerst de pecannoten even in de oven op 175 graden gedurende 5 minuten, en hak je grof. Smelt nu de chocola de en de boter samen. Mix de bloem en cacao poeder samen. Klop de eieren met de suiker goed stijf op in een keukenmachine of met een handmixer. Roer vervolgens door het eieren suiker mengsel de gesmolten chocola de en boter heen. Spatel hierna het bloem cacao mengsel en de noten door het mengsel. Vet een bakblik in en leg er eventueel een bakpapier in, doe het mengsel in het bakblik. Laat de brownies vervolgens 40 minuten bakken in de oven op 175 graden.

Laat de brownies afkoelen voor je ze uit het bakblik haalt en snijdt ze daarna in vierkante blokken.

chocolade

Rocky road

Een leuke taart je kan er eigenlijk van alles in doen naar smaak maar hier is een basis recept om hem te maken.

Wat heb je nodig? boter, honing, purechocolade, melkchocolade, koekjes, kleine marshmallows.

Hoe maak je het? Smelt in een pan de boter samen met de honing en de 2 soorten chocola de tot dat de chocolade helemaal gesmolten is. Giet 1/3 van dit mengsel in en andere kom. Meng vervolgens door de rest van het mengsel de koekjes in stukjes en de marshmallows. Doe nu bakpapier in een bakvorm en giet hier het mengsel met de koekjes en marshmallows in, giet hier vervolgens het apart gehouden mengsel overheen. Laat het in de koelkast vervolgens opstijven tot het helemaal hard is geworden en snijdt het daarna in lekker grove stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *