De lekkerste toetjes met dulce de leche

Dulce de leche is een heerlijke Latijns-Amerikaanse dikke karamelsaus die ook wel bekend staat als manjar, manjar blanco en arequipe. Het wordt in de meeste Latijns-Amerikaanse desserts en gebak verwerkt en is gemaakt van melk en suiker. Recepten met dulce de leche zijn goed te combineren met zowel fruit als chocolade en zijn ideaal om te gebruiken voor taartvulling. Hieronder vindt je de beste en meest verslavende recepten met dulce de leche!

1. Dulce de leche maken

Ingrediënten

1 blik gezoete gecondenseerde melk (400 ml)

1 blik ongezoete gecondenseerde melk (350 ml)

1 eetlepel glucosestroop

2 kaneelstokjes

1/2 theelepel bakpoeder

snufje zout

1 theelepel vanille

Bereiding

1. Giet alle gecondenseerde melk en de glucosestroop in een pan met zware bodem. Voeg de kaneelstokjes, bakpoeder en zout toe.

2. Kook alles op middelhoog vuur terwijl je voortdurend roert met een houten lepel tot er stoom ontstaat. Blijf roeren en pas de temperatuur aan zodat het mengsel heel laag blijft sudderen. Blijf 30 tot 35 minuten roeren tot het mengsel dikker en donkerder wordt.

3. Als er langzame bellen ontstaan en het mengsel erg dik is test je of de saus klaar is. Haal de lepel uit het mengsel. Als er een sliert vormt die na ongeveer 10 seconden niet verdwijnt, is de saus klaar.

4. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Verwijder de kaneelstokjes en roer de vanille er door heen.

recepten met dulce de leche

2. Alfajores

Ingrediënten

1 3/4 kopje maïzena

1 kopje bloem

1/2 theelepel bakpoeder

1 theelepel zout

1 kopje boter

1/2 kop poedersuiker

1 tot 2 eetlepels Pisco (of Brandy)

1 theelepel vanille

1 kopje dulce de leche

1/2 kopje geroosterde kokosnoot (fijngehakt)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, bakpoeder en het zout.

2. Snijd de boter in blokjes en meng deze met je vingers met het bloemmengsel.

3. Voeg de poedersuiker, vanille en Pisco toe en meng met je handen.

4. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.

5. Rol het deeg tot een dikte van 1 centimeter en snijd er cirkels uit van 2,5 centimeter.

6. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

3. Dulce de leche cake

Ingrediënten

2 kopjes bloem

2 kopjes suiker

1 theelepel zout

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel bakpoeder

¾ kopje cacaopoeder ongezoet

1 kopje kokend water / koffie

1 kopje melk

¾ kopje plantaardige olie

1 theelepel vanille-extract

2 eieren

Voor het glazuur

2 kopjes dulce de leche

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een bakblik in van 30 bij 20 centimeter en bekleed deze met bakpapier.

2. Meng alle droge ingrediënten in een schaal en alle natte ingrediënten in een andere schaal. Giet de natte ingrediënten bij de droge. Meng tot alles net gecombineerd is. Giet alles in het bakblik.

3. Plaats de cake in de oven en bak 30 tot 45 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *