Een lekkere en gezonde noot

We kunnen walnoten ook scharen onder de gezonde noten, maar om nu te zeggen dat ze veel gezonder zijn dan andere dat is ook weer niet zo. Vanwege het positieve effect op de gezondheid is het wel goed iedere dag een handjevol ongezouten noten te eten. Met walnoten kopen koop je dus een lekkere en gezonde noot, maar ook andere noten zijn goed voor je zoals cashewnoten, amandelen en paranoten. Noten zijn wel gezond voor je, maar net als met andere dingen zijn te veel noten juist niet goed. Let er daarom op dat je iedere dag maar een handjevol ervan moet eten. 

walnoten kopen

Wat zit er allemaal in walnoten?

Dat we met walnoten kopen een goede noot kopen dat weten we inmiddels, maar wat is er zo gezond aan de noot en wat zit er precies allemaal in? Ijzer, vitamine B1 en vitamine E zitten in walnoten. De Engelse en de Amerikaanse versie zijn de twee bekendste soorten, al heb je wel veel meer soorten die er zijn. In de webshop van nutsupply.com heb je verschillende soorten walnoten die uit allerlei landen komen. De ongezouten variant van de walnoot is goed voor het LDL cholesterol, dit is slecht voor de bloedvaten. 

walnoten kopen

Samenstelling van walnoten

Het is logisch dat iedere noot een andere samenstelling heeft, anders zouden we allemaal dezelfde soort noten hebben. Beperk je dus niet tot walnoten kopen maar wissel af met andere noten omdat daar weer andere voedingsmiddelen in zitten. Wanneer je een handje noten per dag eet geldt dit voor alle noten, dus geen handje noten per soort. Hierbij mag je alles meerekenen, van gezouten tot ongezouten of geroosterde noten. Zelfs pindakaas met echte pinda’s tellen mee voor het aantal. Noten vallen ook in de schijf van vijf dit betekent dat het gezonde voeding is.