Kooktips voor de Indische keuken

De Indische keuken is voor veel mensen een geliefde keuken. In tegenstelling tot andere keukens, wordt in de Indische keuken vaak op gevoel gekookt. Men houdt zich niet aan standaard recepten of hoeveelheden van kruiden. Ze doen vaak een snufje van het ene kruid en een snufje van een andere specerij om een gerecht zo lekker mogelijk te maken. Tussendoor proeven ze het eten en wordt er beslist of de smaak zo goed is. Het is voor veel mensen best lastig om op gevoel te koken. Daarom geven wij je graag kooktips voor de Indische keuken!

Basis

Als je wilt gaan beginnen met Indisch koken, is het goed om je eerst te verdiepen in de basis. Dit wil zeggen dat je vast de meest populaire kruiden aanschaft, zoals Garam Masala. Dit kun je meestal halen in een speciale toko en in sommige gevallen in de supermarkt. Kijk van te voren even op internet of er een speciale winkel bij jou in de buurt zit die Indonesische producten verkopen, anders kun je er desnoods voor kiezen om boodschappen online te bestellen.

Boemboe
Indonesisch koken begint altijd met het maken van boemboe. Dit is eigenlijk de eerste stap bij het maken van elk Indonesisch gerecht. Een boemboe is in pricipe een kruidenmengsel. Vaak voeg je hier uitjes, knoflook en droge kruiden aan toe, zodat je de basis hebt voor een gerecht. Denk bijvoorbeeld aan kruidnagels, koriander, peper, steranijs enzovoort. Je kunt op internet verschillende recepten vinden voor boemboe, waarbij ook de kruiden verschillend zijn. Dit ligt er maar net aan hoe sterk je de smaak van de boemboe wilt hebben. De één houdt van pittig en de ander wil de boemboe het liefst zo mild mogelijk houden. Dit heb je zelf in de hand! Je kunt zelf variëren met kruiden.