Tips om jouw koffie beter te laten smaken dan ooit!

Voor de koffieleut is er niets voortreffelijker dan een goed kopje koffie. Bij de fanatieke koffiedrinker past een heerlijk bakkie op elk moment van de dag. Er is alleen wel één ding dat van cruciaal belang is; het voor elkaar krijgen van dat perfecte kopje koffie! Lees snel verder als je op zoek bent naar handige tips om de beste smaak uit koffie te halen.  

Verse koffie met hele bonen 

Wanneer koffie heerlijk ruikt en smaakt, dan is dat veelal te danken aan de aanwezigheid van aromatische verbindingen in gebrande koffiebonen. Nadat koffie geroosterd wordt, beginnen deze verbindingen uit de boon te ontsnappen, een proces dat ook wel ontgassen wordt genoemd. Het is echter zo dat de aromatiserende smaak van deze verbindingen na meer dan een week voor meer dan 70% verdwijnen. Helemaal als bonen gemaald worden kunnen deze verbindingen gemakkelijker ontsnappen. Denk dus altijd aan verse koffiebonen kopen en maal deze pas vlak voor het zetten.  

De juiste hoeveelheid  

De juiste dosering koffie voor een heerlijk bakkie speelt een centrale rol bij de kracht van je drankje. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel koffie je moet gebruiken om de smaak naar jouw voorkeur teweeg te brengen. Probeer verschillende doseringen uit en kijk wat het beste bij je past. Mocht je een goed idee willen hebben om te beginnen, voeg dan eens 35 gram koffie aan 400 gram water toe om vervolgens later met de smaak te spelen als je dat zou willen!  

Houd de temperatuur in de gaten 

Om de ideale temperatuur van de koffie te krijgen en te behouden (ongeveer 90 graden celcius), wil je er zeker van zijn dat alles wat je koffie aanraakt, zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke temperatuur ligt. Zorg er dus voor dat je je filter nat maakt met warm water voordat het je koffie gaat filteren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *